Bjelovarska 6, 43 227 Šandrovac, Telefon: 043 874 128, Fax: 043 874 366
sjena

Vijesti

sjena
Glasnik Općine Šandrovac Proračun Proračun Provedbeni program 2021-2025. Javna nabava Javni pozivi i natječaji Sjednice Općinskog Vijeća Prostorni planovi Pravo na pristup informacijama LAG Sjeverna Bilogora Plan gospodarenja otpadom Javne usluge Projekti Poljoprivredno zemljište Video kanal Monografija

Plan preventivne proljetne sustavne deratizacije na području Općine Šandrovac u 2021.godini26.2.2021.


01.OŽUJKA 2021. NASELJA PUPELICA, LASOVAC, LASOVAC BRDO


02.OŽUJKA 2021. NASELJA JASENIK I KAŠLJEVAC


03.OŽUJKA 2021. NASELJE RAVNEŠ I ŠANDROVAC


Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9,00 sati, a u slučaju lošeg vremena  (oborine) prenosi se na slijedeći naredni dan bez padavina.


Rodenticide koje koristimo kod usluge deratizacije odobreni su listom Ministarstva zdravlja  Republike Hrvatske i imaju kumulatino antikoagulacijsko djelovanje(antikoagulant II gener).  


Vrlo su efikasni u suzbijanju glodavaca na području javnog zdravstva i komunalne higijene.  MZRH stavilo ih je u promet i upisani su u registar biocidnih pripravaka. 


Nisu opasni za zdravlje ljudi i domaće životinje u količinama koje koristimo kod deratizacije. Aktivna tvar je bromadialon (0,005%), te denatonium benzoate (0,001%).


Sukladno naputku HZJZ, unatoč trenutnoj situaciji vezano uz COVID-19 dostavljam Vam plan preventivne deratizacije koja se mora nužno nastaviti provoditi.


Mjere će se provoditi prema propisanim smjernicama (od strane HUDDD)o minimaliziranju socijalnog kontakta uz pridržavanje propisanog razmaka, Povećanu uporabu zaštitnih sredstava i sredstava za dezinfekciju te ostalo.


Preventivna deratizacija kao mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti ne smije se odgađati, jer njenom pravovremenom provedbom sprječava se mogućnost širenja zaraznih bolesti koje prenose glodavci.


Zbog trenutne situacije u kojoj većina glodavaca ima nesmetana kretanja, uzrokovana i ograničenim kretanjima ljudi, može se pretpostaviti da će biti veće infestacije glodavcima, stoga su mjere provedbe preventivne deratizacije od velike važnosti u  zaštiti zdravlja.


Kontakt osoba: Tomislav Bilić: 099/2642-898


Direktor: Miroslav Škarda ikona
Plan der. Šandrovac-P-2021   

divider
< na popis vijesti