Bjelovarska 6, 43 227 Šandrovac, Telefon: 043 874 128, Fax: 043 874 366
sjena

O općini

sjena
Glasnik Općine Šandrovac Proračun Proračun Provedbeni program 2021-2025. Javna nabava Javni pozivi i natječaji Sjednice Općinskog Vijeća Prostorni planovi Pravo na pristup informacijama LAG Sjeverna Bilogora Plan gospodarenja otpadom Javne usluge Projekti Poljoprivredno zemljište Video kanal Monografija

Obavljanje dimnjačarskih poslova

Obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Šandrovac uređeno je Odlukom o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Šandrovac.

Obavljanje dimnjačarskih poslova uređeno je kao koncesija koja se mora se obavljati trajno, kvalitetno i u skladu s pravilima struke radi sprečavanja opasnosti od požara, eksplozije, trovanja, te zagađivanja zraka sa svrhom zaštite ljudskog zdravlja i imovine.

Na području Općine Šandrovac korisnici dimnjačarskih usluga moraju dimnjačaru u sezoni loženja omogućiti:

u domaćinstvima - pregled, čišćenje i kontrolu dimnjaka, dimovodnih kanala, priključnih cijevi sa loženjem na kruta i tekuća goriva 4 puta godišnje, a na plin 2 puta godišnje.

u ostalim objektima - pregled, čišćenje i kontrolu dimnjaka, dimovodnih kanala i priključnih cijevi sa loženjem na plin tri puta godišnje, za ostale vrste loženja 4 puta godišnje, odnosno 5 puta godišnje ako je dimovodni objekt u uporabi cijele godine. Sabirališta čađe u dimovodnim objektima čiste se prema potrebi, a najmanje jednom godišnje u sezoni loženja. Prilikom čišćenja dimovodnih objekata dimnjačar obavezno obavlja i kontrolu njihove ispravnosti.

Korisnici dimnjačarskih usluga dužni su voditi brigu da se uređaji za loženje i dimnjaci redovito čiste i održavaju u ispravnom stanju.

Komunalni redar vrši nadzor nad obavljanjem dimnjačarskih poslova kao i fizičkih osoba koje dimnjačaru ne omoguće pregled, čišćenje i kontrolu svojih dimnjaka.

Svake godine šaljemo opomene najmanje 2 puta u sezoni loženja, nakon čega slijedi pokretanje prekršajnog postupka protiv osoba koje su se oglušile u sezoni loženja na poziv dimnjačara i komunalnog redara.

Cijena čišćenja možete vidjeti u Cjeniku usluga.

Dimnjačarstvo Galović, vl. Ivan Galović, Martinac 4, 43240 Čazma, OIB: 64912960169, MBO 98632477, obavlja koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Šandrovac u razdoblju 2023. do 2028. Godine.

Vašeg dimnjačara možete dobiti na kontakt broj mobitela: 099/6757018.

Na području Općine nije bilo požara zbog neočišćenih dimnjaka, stoga molimo da tako ostane u budućnosti!