Bjelovarska 6, 43 227 Šandrovac, Telefon: 043 874 128, Fax: 043 874 366
sjena

Udruge i društva

sjena
Glasnik Općine Šandrovac Proračun Proračun Provedbeni program 2021-2025. Javna nabava Javni pozivi i natječaji Sjednice Općinskog Vijeća Prostorni planovi Pravo na pristup informacijama LAG Sjeverna Bilogora Plan gospodarenja otpadom Javne usluge Projekti Poljoprivredno zemljište Video kanal Monografija

Udruga vinogradara i voćara "PUPELICA"

Udruga vinogradara i voćara „Pupelica“, općina Šandrovac osnovana je 18. ožujka 2000. godine u Pupelici, gdje je i sada sjedište udruge. Udruga je osnovana sa ciljem da se na području općine Šandrovac uzgajaju što bolji i kvalitetniji nasadi vinove loze i voća.

Predsjednik udruge je Željko Halapa; dopredsjednici su Valent Štandar i Stevo Siladić; članovi predsjedništva su Dragan Bogdan, Stjepan Barbir, Vlado Vlajinić, Zdenko Janči, Stjepan Pavliš i Miroslav Sokolić.

Cilj udruge je i na dalje okupljanje i organiziranje članova, unapređenje i razvoj vinogradarske proizvodnje i unapređenje proizvodnje i kvalitete vina, te razmjena iskustava i pružanje pomoći svojim članovima kroz razna stručna predavanja i edukacije.

Udruga trenutno broji 30-ak aktivnih članova. Članovi naše udruge svoja vina izlažu na izložbama i ocjenama vina na području naše općine i županije, kao i u drugim županijama gdje su polučeni zavidni rezultati, a što ukazuje da pijemo kvalitetna vina. Samim time potvrđena je dobra djelatnost i aktivnost udruge.