Bjelovarska 6, 43 227 Šandrovac, Telefon: 043 874 128, Fax: 043 874 366
sjena

Udruge i društva

sjena
Glasnik Općine Šandrovac Proračun Proračun Provedbeni program 2021-2025. Javna nabava Javni pozivi i natječaji Sjednice Općinskog Vijeća Prostorni planovi Pravo na pristup informacijama LAG Sjeverna Bilogora Plan gospodarenja otpadom Javne usluge Projekti Poljoprivredno zemljište Video kanal Monografija

Lovačka udruga “LANE“

Lovačka udruga “LANE“ Šandrovac osnovana je 14. siječnja 1996. godine, kada se skupina lovaca sa područja sadašnje općine Šandrovac, a koja je djelovala unutar lovačke udruge SRNJAK Severin, upustila u poduhvat osnivanja lovačke udruge i otcijepljenja od tada matične udruge.

Iste godine na otvorenom natječaju licitiraju i postaju zakupnici zajedničkog otvorenog lovišta VII/112 Ravneška kosa kojom udruga uspješno gospodari i danas, te dobivaju na korištenje prostor iznad svlačionica na nogometnom igralištu, koji je bilo potrebno urediti i staviti u funkciju Lovačkog doma.

Općina Šandrovac2009. godine kupuje kuću u Borovicama i daje nam na korištenje. Istu je bilo potrebno renovirati i dovesti u koliko toliko adekvatno stanje za korištenje. Uz pomoć subvencija BBŽ, Općine Šandrovac, Lovačke udruge i donatora koji su nam velikodušno pomagali i pomažu promijenjeno je krovište,stolarija na oba doma,izgrađena je nadstrešnica za prihvat odstrijeljene divljači, uređena prostorija za guljenje i rasijecanje divljači, uređeno je parkiralište i okoliš kuće. Lovačka kuća u Borovicama još uvijek ne udovoljava potrebama udruge (premali prostor-sala).

Lovačka udruga “LANE“ Šandrovac gospodari zajedničkim otvorenim lovištem VII/112 Ravneška kosa, ukupne površine 2637,00 ha.U skladu sa LGO podižu se lovnogospodarski i lovnotehnički objekti, u lovištu se radi na uzgoju i zaštiti divljači kako bi se stekli svi preduvjeti za organizaciju i provođene lovova, a glavne vrste divljači u lovištu su srna obična,svinja divlja i fazan.

Udruga je prilikom osnivanja imala osamnaest članova,danas dvadeset godina poslije aktivno je sedam članova osnivača udruge. Kroz Lovačku udrugu u ovih dvadeset godina prošlo je pedeset članova,trenutno je brojno stanje 26 matičnih članova i dva počasna člana.

Prvi predsjednik udruge Kraljič Stjepan (1996-1999),Skubin Stjepan (1999-2012), Milko Mihoci (2012-2014).Današnje vodstvo udruge čine predsjednik Dalibor Horvat, potpredsjednik Tomislav Johović, tajnik Milko Mihoci, blagajnik Dražen Drvarić i lovnik Pavao Zdelar.

2014 godine Udruga dobiva svoju zastavu kojoj je sponzor i kum gospodin Ratko Radičević.