Bjelovarska 6, 43 227 Šandrovac, Telefon: 043 874 128, Fax: 043 874 366
sjena

O općini

sjena
Glasnik Općine Šandrovac Proračun Proračun Provedbeni program 2021-2025. Javna nabava Javni pozivi i natječaji Sjednice Općinskog Vijeća Prostorni planovi Pravo na pristup informacijama LAG Sjeverna Bilogora Plan gospodarenja otpadom Javne usluge Projekti Poljoprivredno zemljište Video kanal Monografija

Komunalne djelatnosti povjerene trgovačkom društvu Šandroprom d.o.o. Šandrovac



Na temelju članka 34. Zakona o komunalnom gospodarstvu („Narodne novine“ broj 68/18, 110/18, 32/20) i članka 34. Statuta Općine Šandrovac („Općinski glasnik Općine Šandrovac“, broj 02/2018, 02/2020), Općinsko vijeće Općine Šandrovac na svojoj 28. sjednici održanoj dana 18. kolovoza 2020. godine, donijelo je Odluku o komunalnim djelatnostima čije se obavljanje na području općine Šandrovac povjerava trgovačkom društvu Šandroprom d.o.o. Šandrovac, Bjelovarska 6, 43227 Šandrovac, OIB: 30730793911, kojeg je osnivač Općina Šandrovac („Općinski glasnik Općine Šandrovac“ 7/2020, 2/2021).

Navedenom Odlukom povjerava se trgovačkom društvu Šandroprom d.o.o. Šandrovac, obavljanje komunalnih djelatnosti na području Općine Šandrovac od lokalnog značenja, kojima se osigurava održavanje komunalne infrastrukture i pružaju usluge pojedinačnim korisnicima nužne za svakodnevni život i rad na području općine Šandrovac, a osobito:

1. održavanje nerazvrstanih cesta
2. održavanje javnih površina na kojima nije dopušten promet motornim vozilima
3. održavanje građevina javne odvodnje oborinskih voda
4. održavanje javnih zelenih površina
5. održavanje građevina, uređaja i predmeta javne namjene
6. održavanje groblja
7. održavanje čistoće javnih površina
8. nabava kamenog agregata,
9. obavljanje poslova zimske službe,
10. usluge ukopa pokojnika.

Pod održavanjem nerazvrstanih cesta podrazumijeva se skup mjera i radnji koje se obavljaju tijekom cijele godine na nerazvrstanim cestama, uključujući i svu opremu, uređaje i instalacije, sa svrhom održavanja prohodnosti i tehničke ispravnosti cesta i prometne sigurnosti na njima (redovito održavanje), kao i mjestimičnog poboljšanja elemenata ceste, osiguravanja sigurnosti i trajnosti ceste i cestovnih objekata i povećanja sigurnosti prometa (izvanredno održavanje), a u skladu s propisima kojima je uređeno održavanje cesta.

Pod održavanjem javnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila podrazumijeva se održavanje i popravci tih površina kojima se osigurava njihova funkcionalna ispravnost.

Pod održavanjem građevina javne odvodnje oborinskih voda podrazumijeva se upravljanje i održavanje građevina koje služe prihvatu, odvodnji i ispuštanju oborinskih voda iz građevina i površina javne namjene u građevinskom području, uključujući i građevine koje služe zajedničkom prihvatu, odvodnji i ispuštanju oborinskih i drugih otpadnih voda, osim građevina u vlasništvu javnih isporučitelja vodnih usluga koje, prema posebnim propisima o vodama, služe zajedničkom prihvatu, odvodnji i ispuštanju oborinskih i drugih otpadnih voda.

Pod održavanjem javnih zelenih površina podrazumijeva se košnja, obrezivanje i sakupljanje biološkog otpada s javnih zelenih površina, obnova, održavanje i njega drveća, ukrasnog grmlja i drugog bilja, popločenih i nasipanih površina u parkovima, opreme na dječjim igralištima, fitosanitarna zaštita bilja i biljnog materijala za potrebe održavanja i drugi poslovi potrebni za održavanje tih površina.

Pod održavanjem građevina i uređaja javne namjene podrazumijeva se održavanje, popravci i čišćenje tih građevina, uređaja i predmeta.

Pod održavanjem groblja podrazumijeva se održavanje prostora i zgrada za obavljanje ispraćaja i ukopa pokojnika te uređivanje putova, zelenih i drugih površina unutar groblj

Pod održavanjem čistoće javnih površina podrazumijeva se čišćenje površina javne namjene, osim javnih cesta, koje obuhvaća ručno i strojno čišćenje i pranje javnih površina od otpada, snijega i leda, kao i postavljanje i čišćenje košarica za otpatke i uklanjanje otpada koje je nepoznata osoba odbacila na javnu površinu ili zemljište u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.

Komunalna djelatnost nabave kamenog agregata obuhvaća poslove nabave kamenog agregata za potrebe gradnje i održavanja komunalne infrastrukture na području Općine.

Pod obavljanje poslova zimske službe podrazumijevaju se poslovi čišćenja snijega na nerazvrstanim cestama na području Općine (raličenje snježnim plugom, čišćenje snijega te posipanje solju i agregatom nerazvrstanih cesta na području Općine).

Pod uslugama ukopa pokojnika podrazumijeva se ispraćaj i ukop pokojnika unutar groblja u skladu s posebnim propisima.

Opće uvjete isporuke komunalne usluge ukopa pokojnika možete vidjeti ovdje.

Općinsko vijeće Općine Šandrovac dalo je suglasnost na opće uvjete odlukom od 13.09.2024. koja je dostupna ovdje.